Любопитни факти:

 

Комерсиализация на капсуловани сферично-ролкови лагери от тип  "ULTAGE WA"
ULTAGE NTN лагер лагер NTN ULTAGE Представяне на нов капсулован ролков лагер, който добавя мерки за предотвратяване на проникването чужди тела в един от товароемките лагери в света.
NTN Corporation (оттук нататък NTN) разшири своята продуктова линия с пускане на пазара на новите, затворени, сферично-ролкови лагери от тип "ULTAGE WA", като част от "ULTAGE" серията сферични ролкови лагери.
Пример: WA 22218 EALLSD1 (90x160x48) Сферичните ролкови лагери имат висока товароносимост и се използват в широка гама от системи, включително строителни машини, стоманодобив, минно дело, вятърна енергия и машини за производство на хартия. Освен способността да поемат високо натоварване, налице е и необходимостта от мерки за предотвратяване на проникването на чужди тела във вътрешността на лагера, особено в случаите, когато на той работи в неблагоприятна среда, като например на открито или на силно запрашено място.
лагер NTN ULTAGE отворен лагер NTN ULTAGE
Капсулован тип Отворен тип  
Новоразработеният “ULTAGE WA” лагер разполага с  тънка, специално проектирана, контактна капсуловка добавена към отворения сферично-ролков лагер и по този начин предоставя възможност за производството на лагери с по-компактна ширина и стабилно запечатване.
Освен това специалната смазка за тежки натоварвания, с която фабрично е смазан лагера, премахва необходимостта от почистването му при ремонт. Това дава възможност за дълъг живот, висока надеждност, по-добра поддръжка, по-голяма компактност и подобрена производителност, необходими за всички видове индустриални машини.

NTN и преди е предлагала затворени сферично-ролкови лагери, на базата на предоставени от клиентите изисквания и избор на капсуловка, но сега ще ги предлага в световен мащаб, в разновидностите EA, EM и WA, което на практика превръща капсулованите сферично-ролкови лагери с висока товароносимост от серията "ULTAGE" в стандартен тип лагери.

 

Claas Lexion 7700 с ремъци Optibelt
 
 
1. Кабина CLAAS комбайн ремък
2. Електроника
3. MONTANA®
4. APS хибридна система
5. TERRA TRACK®
6. APS механизъм за вършитба
7. ROTO PLUS®
8. Двигател / Охлаждане
9. Поддръжка
10. Разпределение на сламата
11. Гуми
12. Хидравлика
13. Почистващ механизъм
 

 

Tatra T815-7 с ремъци Optibelt
Световният лидер в производството на високопроходими тежкотоварни автомобили - Tatra представя своят модел T815-7, който е предназначен за екстремни условия в пресечени местности, изпълнени с безброй препятствия.

Превозните средства са проектирани със специален акцент върху военните изисквания и стандарти на НАТО и много армии по света.

Вгражданите в камионите ремъци Optibelt се справят отлично с изключително високите изисквания на машините, произведени от Tatra.

Защо не пробвате и Вие как ще работят тези ремъци във Вашия камион?

 

Автомобилният ремък Optibelt - издържлив дори при висока температура или влага
Преди около 20 години, да караш кола беше едно шумно преживяване. Шумът, предизвикван от ремъчната предавка бе една от главните причини. Високо ниво на влага, недостатъчно обтягане и превишен оперативен живот водеха до нежелани странични ефекти.

Сега обаче обикновените трапецовидни ремъци, използвани в леките автомобили са заместени с високотехнологични такива, поддържани от автоматични обтегачи или пък притежаващи възможности за самообтягане.

Но дори и в модерните автомобили нежелан шум може да възникне при екстремни условия, водещи до високо ниво на влага в двигателя. Водата прониква между ремъка и ролките и действа като лубрикант, който силно намалява нивото на ремъчното сцепление.

"Въпреки това ние научихме ремъците да шепнат", обяснява Мартин Гаде - инженер в Optibelt. Специални материали и подобрена структура на покритието предотвратяват проникването на водата в чувствителните места на ремъчната трансмисия. Дори и при екстремни условия, нашите ремъци от ново поколение демонстрират безшумна работа и мощност при предаването на движение.

Тази концепция успя да убеди големите производители на автомобили като WV, Audi, Skoda и Seat да инсталират тези ремъци в сегашното си поколение двигатели.