fersa experience banner
fersa bearing factory outside

Историята на фирмата започва през 1968, следвайки сливането на две по-малки фирми, специализирани в производството на лагери, създадени през 50-те години на миналия век в Сарагоса, Испания.

Успехът на Fersa през последното десетилетие се дължи на три основни принципа: интензивни инвестиции в областта на проучванията и разработките, пълна модернизация на всички производствени процеси и прилагане на корпоративна стратегия, чиято цел е непрестанният стремеж към високо качество.

От 2003-та година насам, инвестициите в отдела за проучвания и разработки се равняват на 5 до 6 процента от годишната печалба. Това се оказва решаващ фактор за получаването на редица сертификати, определящи лагерите на Fersa като подходящи за първично вграждане и използването им в различни OEM.

Плановете на фирмата за период 2012-2014 включват откриване на производствена база в САЩ и създаване на нов център за проучвания в Германия.

fersa bearing factory inside
fersa engineer banner

__________________________________________________________________________________________  

 

Optibelt belting Optibelt machine belts Optibelt belting Optibelt belting Optibelt industrial belts

 

Корпоративна история:

Историята на компанията започва с Емил Арнтц, който през 1872г. основава каучуковата фабрика Höxtersche Gummifäden-Fabrik в Хьокстер, Германия.
През 1948г. компанията започва производство на ремъци, бързо доказвайки се на пазара като доставчик на продукти с качество от най-висок клас.
В момента OPTIBELT е водещ производител на ремъци. Притежава производствени бази в Германия, Великобритания и на други ключови места по света. Продуктите с немско качество са предпочитани за първоначално вграждане в автомобили и машини по целия свят.

__________________________________________________________________________________________  

NTN SNR e сред водещите производителни на лагери, трети в света по пазарен дял.

NTN SNR приложения
NTN и SNR, фирми с по над 90 годишен опит в производството на висококачествени лагери се сливат през 2007, като NTN купува 35% от капитала на SNR, увеличавайки своя дял на 51% през 2008г.
NTN автомобилни лагери

История на NTN:

 

Раждане на световен лидер
NTN история 1918г. - Бъдещите създатели на NTN - Нибору Нива и Джиро Нишизоно (на снимката в дясно) започват проучвания и производство на съчмени лагери във фирма Nishizono Ironworks.


NTN история

1922г. - Шведски плавателен съд, превозващ товар с лагери потъва в пристанището на град Кобе. Лагерите са продадени на търг, който е спечелен от г-н Нива. След изключително успешната сделка г-н Нива купува три вносни машини за шлифоване на лагерни съчми и ги инсталира в Nishizono Ironworks. Заедно с г-н Джиро Нишизоно - висококвалифициран инженер и собственик на Nishizono Ironworks започват да изучават устройството на закупените от търга лагери. Тяхнто усърдие и постоянство се отплаща и първите лагери с марка NTN се появяват на пазара.

Нибору Нива

създател и първи президент на NTN
   
NTN представяне на марката 1923г. - Nishizono Ironworks и Tomoe Trading Co. започват съвместно производство и продажба на лагери с марка NTN.
Европейска амбиция
1961г. - NTN стъпва на европейския пазар, основавайки NTN Wälzlager (Europa) G.m.b.H. в Западна Германия. Същата година влага сума равна на 17% от общия си капитал в технология за производство на иглени лагери със сътрудничеството на INA. Този рискован, но смел ход превръща NTN във водеща компания - производител на иглени лагери.


1964г. - основани са клоновете NTN France S.A. и NTN Bearings (UK) Ltd.
   
1967г. - Г-н Хоплер постъпва на работа и успява трайно да наложи фирмата на немския пазар. Дотогава Западна Германия е доминирана от други две марки, но г-н Хоплер успява да убеди в отличното качество на японските продукти различни ключови клиенти като Daimler Benz и Bosch, които и до днес използват лагери NTN за първоначално вграждане.
   
1971г. - в Западна Германия е построен лагерният завод NTN Kugellagerfabrik G.m.b.H
1996г. - основан е клон в Италия.

1998г. - NTN Transmission Europe започва да произвежда CV карданни карета в тясно сътрудничество с Renault.

dsa
2000г. - NTN получава сертификат за пълно покриване на стандартите ISO9000.
2005г. - всички заводи на NTN получават сертификат за пълно покриване на стандартите ISOTS16949.
2006г. - NTN инвестира в немския производител на авточасти IFA-Antriebstechnik GmbH, спомагайки за допълнителното развитие на бизнеса със CV карданни карета.
2006г. - NTN притежава част от капитала на дъщерната фирма на Renault - SNR Roulements